Midsommarbordet Modell M17 Stort matbord i furu

8 400 kr
Närproducerade unika möbler
Måttanpassat efter önskemål
Dela upp din betalning
Artikelnummer: 10
Leverantör: Sörbins Snickeri

2017 års upplaga av Midsommarbord, Modell 17 med raka gavlar och genomgående bom med kil. Behandlas med vaxolja i grått, vitt, svart. Man kan även få det obehandlat för egen färgsättning. Bordskiva med 140mm breda plankor, 40mm tjocka. 

I standardutförande tillverkas midsommarbordet i furu. Det finns en färgkarta bland bilderna över furu, ek och ask. Önskar man bordet i ek eller ask, eller om man ser en kulör man gillar är man varmt välkommen med ett mail till henrik@sorbins.se med sitt önskemål.

Måtten på matbordets plankor är 140mm breda och 40-42mm tjocka. 

I centrum ett lite bredare lock med benställning. Under locket finns en rostfri låda, för vilket ändamål bestämmer ni. Vi har fyllt den med is och dricka men passar lika bra för plantering eller varför inte godis. Lådan isoleras för att undvika kondens. I ena änden på lådan sitter en tappkran för enkel tömning. Locket går enkelt att fälla ner och det blir ett vanligt bord, önskar man inte locket är det bara att lyfta bort det.

Bordet är tillverkat i norrländsk furu och fungera som utomhusbord om man tar hand om det. Torksprickor och kvistbortfall är en del av bordets charm och karaktär och förekommer normalt vid levande material. Bordet klarar att stå utomhus men var rädd om det och underhåll efter behov. Täck gärna vid allt för het sol. Allt trä utomhus utsätts för stora fuktvariationer av väder och vind vilket medför att det växelvis sväller och krymper där följden blir viss sprickbildning. Med tiden uppstår småsprickor vilket är naturligt för dessa träslag, speciellt vad gäller furu. Stryk på generöst med olja och låt det dra i cirka trettio minuter. Torka bort överflödet med en torr trasa. Var extra noga med ändträ och undersidan av benen. Trasorna eldar du upp eller dränker i vatten, de kan självantända. Finns även skötselråd i menyn under möbler & inredningar.

Gavlarna är olika breda beroende på vilken bredd på bordet man väljer, anpassas proportionerligt. 

Borden kan tillverkas upp till 4 meter. Kontakta oss via mail med en sådan beställning eller om ni har några frågor.

 Vi hoppas ni får mycket glädje av bordet med många skratt och minnen.